Skip to main content

Projecten: Soep Keuken

Schoolkinderen

Later op de ochtend komen de schoolkinderen eten. Groep 3 en 4 aan het eind van de ochtend vóór hun les begint. De andere kinderen komen later rond 13 uur eten als hun lessen afgelopen zijn 

 

Uitdelen van het eten

Het eten wordt eerst van de keuken bij Penduka in grote pannen naar de golfplaten ‘Soepkeuken’ in Goreangab gebracht. Vóór het uitdelen van het eten worden er kinderliedjes gezongen. De volgorde van het uitdelen is naar leeftijd; de kleinste kinderen voorin krijgen het eerst te eten, daarna volgen de wat grotere kinderen. Daarna wordt binnen alles opgeruimd en kunnen de kleintjes spelen.

Lange rijen

Vanaf half een tot twee uur worden er nieuwe pannen met eten gebracht. Het is dan zo druk met schoolkinderen dat er hele rijen buiten staan te wachten. De soepkeuken is op dit moment veel te klein is voor de grote aantallen kinderen die komen eten. Omdat niet altijd duidelijk is hoeveel kinderen zullen komen worden er, als de pannen leeg zijn, boterhammen uitgedeeld. En ieder kind krijgt te eten.

 

Woensdagen

Op woensdag wordt er aan de kleintjes eten meegegeven voor thuis. Dit eten is door bedrijven gedoneerd via de Emanuelle parochie. De kinderen brengen dan een plastic tasje mee waar het eten in kan.

 

Te klein

De soepkeuken is veel te klein voor de grote aantallen kinderen. Daarom wordt er buiten drinken en fruit uitgedeeld. Vanaf tien uur tot half drie wordt er buiten doorlopend afgewassen.


Steunen

U kunt ons steunen door een kind te sponsoren. 

Nieuwsbrieven

Als u ook onze nieuwsbrief wilt ontvangen om op de hoogte te blijven van alles wat Home of Good Hope aangaat stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


HELP