Home of Good Hope in Namibië beleeft in 2020 ee n heel moeilijk jaar

December 2020

Monica heeft zich er samen met haar vrijwilligers dapper doorheengeslagen. Mede met behulp van onze trouwe donateurs en ruimhartige sponsors. Laten we dat in 2021 vooral voortzetten!

Zorg voor kinderen blijft overeind

Het wegvallen van een belangrijke Canadese sponsor was begin dit jaar een gevoelige financiële tegenslag. Daar bovenop kwam het uitbreken van de coronapandemie, waardoor in Namibië de economie in het hart werd getroffen en er een grote werkloosheid ontstond. HoGH Nederland heeft dankzij gulle bijdragen van donateurs en sponsors extra ondersteuning kunnen bieden en honderden voedselpakketten konden aan noodlijdende gezinnen worden uitgedeeld.

Monica en haar vrijwilligers wisten zich hierdoor enorm gesteund en gemotiveerd om zo goed mogelijk voor de kwetsbare kinderen te blijven zorgen.

Lager aantal kinderen geen optie

Door het wegvallen van de Canadese inkomsten is overwogen het aantal kinderen dat gebruik maakt van de soepkeuken te verlagen. Maar door de coronacrisis klopten er letterlijk steeds meer kinderen met honger aan bij de soepkeuken. Monica hierover: “Covid-19 veroorzaakte een nog hogere druk op de soepkeuken. En het is geen doen om kinderen die honger hebben weg te jagen!” Ze hebben nu 612 kinderen, waarvan 125 van 1 tot 7 jaar en 487 van 8 jaar en ouder die dagelijks een voedzame maaltijd krijgen. Een maaltijd die gelukkig nog voedzaam genoemd mag worden, maar noodgedwongen vanwege het lagere budget is aangepast. Zo kan er niet meer elke dag fruit gegeven worden en komen er meer sandwiches met pindakaas en jam aan te pas. Maar Monica blijft positief: “Tot nu toe krijgen de kinderen toch nog de voedingsstoffen die ze echt nodig hebben”.

Ze verdienen alle steun

We hebben onlangs aan Monica en haar team van vrijwilligers in deze kerstmaand een ‘enveloppe met inhoud’ overgemaakt. Ook zij leven in uiterst povere omstandigheden en kunnen de eindjes amper aan elkaar knopen. Blij verrast en hartverwarmend waren hun reacties met foto’s daarop. Onder deze moeilijke omstandigheden blijven ze zich op een bewonderenswaardige wijze inzetten. En dat verdient alle steun!

20201612 Home of Good Hope klaaar met eten 2

 

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions