Twee sterke vrouwen; het succes van de huiswerkklassen

November 2020

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn er tegengesteld aan die van ons. Het is er nu bijna zomer en het schooljaar loopt ten einde. Binnenkort breekt de zomervakantie aan. Door de ‘coronasluiting’ van de scholen konden veel kinderen geen online lessen volgen omdat ze thuis veelal geen laptop of tablet hebben. Maar ook huiswerkbegeleiding kon niet geboden worden. Maar dat lieten onze ‘sterke vrouwen’, Sybil met hulp van Monica niet gebeuren. 

Zoveel mogelijk coronaproof hebben de kinderen eerst ‘huiswerkbegeleiding’ gekregen in het gebouwtje van de soepkeuken. Sinds enkele maanden gelukkig weer in twee lokalen die gratis beschikbaar gesteld zijn door de bevriende organisatie “Wadadee Cares”.

HoGH heeft de kinderen niet in de steek gelaten en ze zo goed mogelijk opgevangen. In september zijn de basisscholen weer beperkt opengegaan, maar veel kinderen hadden al flinke achterstanden in de lesstof. Huiswerkbegeleiding was nu meer nodig dan ooit.

Een opgetogen Sybil in haar terugblik: “Met veel plezier kan ik melden dat gedurende deze moeilijke maanden ten gevolge van deze pandemie de huiswerkklassen altijd zijn doorgegaan. Met rond de 50 leerlingen verdeeld over de 2 lokaaltjes waarbij we ons strikt houden aan de coronarichtlijnen. Heel fijn is ook dat we de kinderen elke dag sandwiches en sinaasappeldrank konden geven!”

De kinderen zijn nu meer gemotiveerd, omdat ze toch van slag waren geraakt door het coronavirus. En zij vinden het echt leuk. Zij geven aan geen les meer te willen missen! Sybil hierover: “Eerlijk gezegd ben ik heel erg onder de indruk van hun deelname en wat natuurlijk heel belangrijk is, hun prestaties zijn vooruitgegaan”. En dat ze blij en dankbaar is steekt ze niet onder stoelen of banken: “We zijn heel erg dankbaar met jullie als onze sponsor. Hopelijk kunnen we zo met jullie steun doorgaan in het bieden van onderwijs ook aan het Namibische kind uit de sloppenwijk.”

30 11 Sybil en Monica huiswerkklassen van Home of Good Hope

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions