Eerste 150 voedselpakketten uitgedeeld, extra hulp is broodnodig

Juni 2020

We ons gelukkig prijzen te wonen en te leven in een land waar hulp en ondersteuning welhaast vanzelfsprekend lijkt. Dat geldt lang niet voor alle landen en zeker niet voor Afrikaanse landen zoals Namibië. Met name de mensen in de sloppenwijken zijn door de lockdown verstoken van veel elementaire zaken. Dit is ook zo bij de gezinnen van ‘onze’ kinderen. Er is honger en Home of Good Hope (HoGH) helpt nu ook de gezinnen ter plaatse.

 Voedselpakketten

Op onze oproepen voor extra ondersteuning hebben gelukkig heel wat mensen gereageerd. HoGH heeft daarop een mooi bedrag kunnen overmaken voor het inkopen ter plaatse van basisvoedsel, zoals maismeel, suiker, olie en vis in blik. Een blije en dankbare Monica Imanga, ‘we hebben een sterk team’, is meteen enthousiast aan de slag gegaan. Zij kent de mensen en omstandigheden waarin ze leven als geen ander en heeft een lijst gemaakt met de meest kwetsbare gezinnen. Haar zoon Peacemaker heeft de inkopen gedaan en met behulp van 6 vrijwilligers zijn de pakketten samengesteld.  De ruim 150 pakketten waren goed voor niet minder dan 3x de volgeladen pick-up auto (bakkie). Het was een superdrukke dag voor allemaal, met als beloning een heleboel blije gezichten bij de uitdeling bij Home of Good Hope in de sloppenwijk.

Help HoGH de winter door

Nu de winter voor de deur staat leidt dat naar verwachting tot een toename van het aantal positieve gevallen en wordt daarmee het (her)invoeren van strenge lockdown maatregelen met alle gevolgen van dien weer mogelijk.

Het uitdelen van de voedselpakketten is een doorslaand succes geworden, maar gezien de omstandigheden is de komende tijd voortzetting van deze primaire hulp hoognodig. Gelukkig kunnen we de kinderen van HoGH hun dagelijkse maaltijd blijven bieden, maar de gezinnen waaruit deze kinderen komen hebben nu geen inkomsten en dus geen geld om eten te kopen.

Laten we met elkaar proberen deze kwetsbare mensen te helpen om de winter door te komen.

Doet u mee?
U kunt uw bijdrage overmaken naar:
NL93 RABO 0162 5623 30 t.n.v. Stg Home of Good Hope o.v.v. ‘Noodhulp’  

Een heleboel blije gezichten bij Home of Good Hope kopie

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions