Economische en humanitaire catastrofe dreigt

Juni 2020

Arme landen en daarmee ook de kids van Home of Good Hope hebben dringend hulp nodig. Door het wereldwijde coronavirus dreigt er een economische en humanitaire crisis zonder weerga. Met name de arme landen in Afrika, zijn het kwetsbaarst. Ook Namibië en daarmee ook ‘onze’ kinderen uit de sloppenwijk Goreangab die dagelijks zijn aangewezen voor een voedzame maaltijd op de ‘Soepkeuken van Monica’ hebben het zwaar te verduren.

Geen werk
Sinds 5 mei is er in Namibië een gedeeltelijke lockdown. Er mag weer gereisd worden binnen de landsgrenzen, maar deze verruiming biedt absoluut onvoldoende soelaas. Er is bijna geen werk meer en bovendien blijven de toeristen weg. Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor dit prachtige land. Hierdoor hebben veel mensen geen inkomen en dus geen eten. Dat treft vooral de mensen in de sloppenwijken waar de mensen wanhopig en opstandig zijn en zelfs inbreken bij winkels.

Honger
Ook de Soepkeuken van Monica, waar met name de kinderen uit de sloppenwijk Goreangab voor een voedzame maaltijd per dag op zijn aangewezen heeft het zwaar. Monica hierover: “Onze regering probeert te helpen met voedselpakketten, maar deze bereiken lang niet iedereen”. Ze toont haar oprechte dankbaarheid voor het feit dat ze met o.a. onze giften de kinderen nog een aangepaste maaltijd (sandwiches en fruit) kan geven. Maar dat geldt helaas niet voor de families van de kinderen die ook hongerlijden.

Zorgen over schoollessen
Net als bij ons is men ook in Namibië van plan om online lessen te gaan geven. Daarover heeft Monica grote zorgen, omdat ‘haar’ kinderen veelal geen smartphone hebben of toegang tot het internet, “ik vind echt dat het niet eerlijk is voor de arme kinderen”. Daarom waardeert ze het heel erg dat de door ons gesteunde huiswerkklassen door kunnen gaan.

Steun voor HoGH meer dan welkom
HoGH betekent heel veel voor de kinderen in deze sloppenwijk in Windhoek. En zeker nu is naast die super noodzakelijke maaltijd voor de kinderen ook hulp nodig voor de gezinnen. Dat kan alleen maar dankzij uw gulle gaven. We gaan aan de slag!

U kunt een bijdrage storten op NL 93 RABO  0162 5623 30

Home of Good Hope aankopen voor de voedselpakketten

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions