Het verhaal van Ronja, een student uit het noorden van Italië

Mei 2020

"In 2017/18 heb ik enkele maanden in de Soepkeuken van Home of Good Hope gewerkt. Samen met veel Duitse en Namibische vrijwilligers. Ze werden een soort van familie voor me."

"In maart 2020 bezocht ik samen met Cici, die 2 jaar geleden ook als vrijwilliger bij mij was, opnieuw voor 10 dagen Namibië en we waren heel blij om alle kinderen en de Namibische vrijwilligers weer te zien. Dat was allemaal kort voordat het virus heel Europa overviel en voordat de lockdown in Namibië begon.

Maar het nieuws over het Virus had tot gevolg dat zelfs de kinderen fluisterden "Corona-virus" toen ze ons Europeanen zagen. We vonden dat echt niet erg. We waren gewoon heel blij om te zien dat alles nog steeds soepel verliep en dat de kinderen werden gevoed en blij waren. Dat is het allerbelangrijkste. Helaas moesten we het land zeer onverwacht verlaten omdat de regering op 14 maart met onmiddellijke ingang alle vluchten van en naar Duitsland, Ethiopië en Qatar annuleerde. We konden niet eens afscheid nemen van onze vrienden.

Nu nog steeds in Namibië een gedeeltelijke lockdown is, is het voor gezinnen erg moeilijk om hun kinderen te voeden en de toch al onstabiele situatie wordt alleen maar erger.
Dankzij donaties van de Europese Home of Good Hope is het nog steeds een thuis voor hoop, aangezien ze elke dag talloze kinderen eten kunnen blijven geven. 
Ik hoop echt dat de situatie snel beter wordt, zodat we terug kunnen gaan en onze vrienden en de kinderen weer kunnen omhelzen."

op bezoek bij HoGH

 

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions