Huiswerkklas met ervaren leraressen werpt zijn vruchten af

Oktober 2019

Plan Monica werd werkelijkheid

Vorig jaar heeft Monica Imanga het plan opgevat om te kijken of het mogelijk was om naast de begeleiding van de kinderen door jonge vrijwilligers ook een echte huiswerkklas te starten met deskundige leraressen. Professionele krachten die het schoolsysteem in Namibië van binnenuit kennen. 

Enthousiaste deelname

De huiswerkklasjes worden enthousiast bezocht. Vorig jaar volgden 30 leerlingen de extra lessen, inmiddels zijn het er al vijftig, die in 2 klasjes van 25 leerlingen bijles krijgen. Heel mooi is dat de Olaf Palmeschool een school met een missie is. Niet alleen de slimste kinderen krijgen hier extra ondersteuning, maar er wordt juist ook gezorgd voor de kinderen die wat meer ondersteuning nodig hebben. En dat zijn de kinderen uit gezinnen die leven in armoedige golfplaten hutjes zonder water, wc en elektriciteit. Hierdoor is het niet makkelijk voor de kinderen om huiswerk te maken in een kleine ruimte waar het hele gezinsleven plaatsvindt. Bijkomend probleem is dat het in Namibië al vroeg donker is en er met kaarsen of petroleum verlicht wordt.

Huiswerkklasjes van groot belang

Een hoopvolle juffrouw Sybil: “De lessen hebben een grote impact op de leerlingen. Het tweede semester is altijd een uitdaging voor alle leerlingen vanwege de winter en de tijd die verandert, maar de leerlingen toonden volop hun interesse in hun opleiding. De prestaties van de leerlingen zijn verbluffend. Bij het vak Engels is meer dan 70% geslaagd. Groot applaus!”

Sybil heeft nog wel wat zorgen over wiskunde, maar zegt ze: “Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten deze periode anders zullen zijn. Ik heb een gesprek met de ouders gepland om hen aan te moedigen ons hierbij te helpen. Dit zal zeker een groot verschil maken”. 

Graag dankt ze daarvoor allen voor hun vrijgevigheid bij het zorgen voor het Namibische kind.

2019 Barbara en kathie op bezoek bij de Olof Palmeschool waar de huiswerklessen worden gegeven

 

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions