Kinderen van Home of Good Hope vermaakt met vrolijke show

Juni 2019

Ook ontspanning is een welkome bijdrage!

Eind april werden de kinderen van Home of Good Hope (HoGH) verrast met een heuse theatershow. Mogelijk gemaakt door een Nederlandse ex-gezagvoerder van de KLM werd een voorstelling gegeven door de ‘Magic Brothers World’ die wereldwijd optreden voor kinderen in achterstandssituaties. Het was een doorslaand succes waarvan onze HoGH-kids van de ‘Soepkeuken van Monica’ met volle teugen hebben genoten.

Kers op de taart
Hans Nordsiek, een gepensioneerde KLM-captain heeft als ‘storyteller’ over de luchtvaart een grote naam. Daarnaast heeft hij ook een groot hart voor kinderen in ontwikkelingslanden. Hij ‘investeert’ internationaal in kinderen en zegt daarover “ik help kinderen om het beste uit zichzelf te halen”. Bezig met de ‘Theater/Magic Show Tournee 2019 van Magic Brothers World’ door Afrika belandde hij ook in Windhoek in Namibië bij Home of Good Hope. 

Een fantastisch gebaar van deze liefdadigheidsorganisatie. 

Zelfs de grootste krant van Namibië “The Namibian” besteedde er aandacht aan in de editie van 3 mei met een leuke foto, voorzien van een toelichtende tekst. Naast de zo noodzakelijke voedzame maaltijd per dag was deze show eigenlijke de spreekwoordelijke kers op de taart.

Breed-lachend
En ook Hans heeft ervan genoten, getuige zijn eigen verslag: “De eerste dag bezochten we het Home of Good Hope Project van Monica, gelegen in een arme sloppenwijk. Zoals we overal in Afrika meemaakten, ook hier renden de kinderen ons lachend tegemoet. Onze een-uur durende show zouden we een paar dagen later voor hen houden op de plek een stuk verderop waar hun maaltijden worden bereid. We gaven een voorproefje van onze show en kregen van de leiding alle gelegenheid daartoe. Een groep studenten uit Europa was ook aanwezig. Zij gaven educatie aan de kinderen en hielpen met de dagelijkse verzorging. De leefomstandigheden zijn erg primitief en het dagelijkse transport van de honderden maaltijden is een grote belasting voor Monica en haar team. Hun droom is een eigen plek. Er is al een locatie op het oog, niet zo ver van waar ze nu zitten. Vergunningen en, natuurlijk, geld, daar is het op wachten. Na een uurtje was de tijd om en lieten we de kinderen plus de begeleiders breed-lachend achter”.

Steun voor HoGH blijft welkom
Voor € 6,75 per maand doet u mee aan “Sponsor een kind”. U kunt ook een bijdrage storten op NL 93 RABO  0162 5623 30, of via de website www.homeofgoodhope.nl Of grijp uw jubileum of viering aan om in plaats van cadeaus een bijdrage te vragen voor dit goede doel. Voor meer informatie: Maria Vernooij, tel. 0161-224248 of Lau Lavooij, tel 0161-452116, of bij het secretariaat Annie Romeinplein 6, 5122BT Rijen. Kijk ook eens op Facebook naar HoGH

magic world

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions