Home of Good Hope biedt professionele ondersteuning huiswerkklassen

11 februari 2019

Sinds vorig jaar ondersteunt Home of Good Hope (HoGH) ook twee huiswerkklasjes die inmiddels zijn uitgegroeid tot een groot succes. Met name kinderen die voor een goed leerresultaat een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken hebben hier baat bij. Twee uitstekend geschoolde en ervaren leerkrachten geven daartoe 6 dagen per week extra les aan gemiddeld 30 kinderen verdeeld over twee groepen.

De leerlingen die hieraan deelnemen komen van verschillende scholen in de sloppenwijk van Goreangab. Het zijn zonder uitzondering arme kinderen die ook allemaal gebruik maken van de soepkeuken van Monica. Leren op een lege maag, laat staan extra je best doen is natuurlijk geen optie. Daarom is dit zo’n mooie combinatie van onderwijs en die o zo noodzakelijke voedzame maaltijd per dag die HoGH kan bieden. We zijn daarbij heel blij en dankbaar dat de Olof Palme school in Windhoek twee klaslokalen hiervoor beschikbaar stelt.

Juffrouw Sybil, een van de leerkrachten in de rapportage over de successen:
"Beste Maria en bestuur, groeten aan jullie allemaal. We wensen jullie een welvarend 2019 toe. We zijn heel blij om jullie, het bestuur en de sponsoren van HOGH verslag te doen over de huiswerkklassen. We vinden het geweldig om je te vertellen dat de kinderen deze keer heel hard hebben gewerkt. De leerlingen uit jaar 7 hebben uitzonderlijk goed gepresteerd. Ze zijn allemaal over gegaan naar jaar 8. Veel dank aan jullie. De leerlingen uit jaar 5 hebben het ook goed gedaan. Zij hebben de basiscompetenties in beide vakken (Wiskunde en Engels) behaald. Nogmaals hartelijk dank. We willen jullie heel erg bedanken voor jullie vrijgevigheid, inzet en steun, financieel en materieel, dat jullie het Namibische kind hebben gegeven. Jullie hebben echt hun manier van denken veranderd. Ik alleen weet niet hoe ik mijn waardering moet overbrengen.

Tenslotte, kijken we ernaar uit om de komende jaren onze relatie te versterken. Ja, samen staan we sterk."

Met dank aan Monica Imanga die dit allemaal regelt!

succesvol huiswerkproject

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions