Stagiaires verpleegkunde laten de kerstdroom uitkomen

4 januari 2018

Fantastisch wat deze stagiaires verpleegkunde in korte tijd voor elkaar hebben gekregen.
Samantha te Rietmole, Anouk Beijer en Elise Elferink lopen stage in Namibie bij Home of Good Hope. Met hulp vanuit Nederland hebben ze Monica en de honderden kinderen die het project Home of Good Hope bezoeken een prachtig kerstfeest kunnen bezorgen. Ze hebben van ingezameld geld vooral nuttige spulletjes gekocht, zoals tafels en stoelen. En natuurlijk ook wat lekkers voor ruim vijfhonderd kinderen!

Stagiaire Lynn schrijft hierover op Facebook:
“Hierbij wil ik alle mensen bedanken die geld gedoneerd hebben voor Home of Good Hope. Gisteren heb ik samen met Samantha te Rietmole en Peacemaker Imanga van alle donaties inkopen gedaan en vandaag alle spullen gedoneerd bij Home of Good hope. Het was een groot succes. 

Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik zoveel geld op zou halen en zoveel voor Home of Good Hope zou kunnen doen. Het voelt voor mij als een droom die uit is gekomen. Iedereen bedankt.

Vandaag was helaas ook de laatste dag dat ik samen met Samantha te Rietmole, Anouk Beijer en Elise Elferink bij Home of Good Hope ben geweest. Afscheid nemen was dan ook best wel lastig, maar wij hebben al besloten om nog een keer weer naar Namibië terug te gaan en dan een kijkje te nemen bij Monica Imanga en haar vrijwilligers.” 

Een prachtige kerstgedachte en voor velen een kerstdroom die opnieuw uitkomt

Home of Good Hope is een kleinschalig ontwikkelingsproject. Wilde Ganzen zegt daar het volgende over:

Kleinschalige ontwikkelingsprojecten zijn, het woord zegt het al, kleinschalig. Hun bereik is meestal niet groter dan een school, een dorp of een wijk. Een druppel op een gloeiende plaat, zou je kunnen denken. Maar zo is het niet. Want alleen al vanuit Nederland vallen er duizenden druppels. Tel daar de druppels bij op uit andere Westerse landen – en steeds vaker uit ontwikkelingslanden zélf – en plots kijk je uit over een oceaan aan betrokkenheid, inzet en resultaten.

0104 kerstcadeau voor Home of Good Hope

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions