Nederlandse stagiaires zijn in Namibië en helpen Monica

9 december 2017

Vijf studenten verpleegkunde aan de Saxion Hogeschool en NHL-Leeuwarden zijn voor hun stage in Namibië. Samantha, Joyce, Rhomy, Anouk en Lynn doen tijdens hun buitenlandse stage veel nieuwe ervaringen op. Naast hun stage in het ziekenhuis helpen ze ook  Monica met haar project Home of Good Hope.  De soepkeuken van Monica helpt de meest kwetsbare kinderen in  township Goreangab.  Met de hulp van talloze vrijwilligers en de tomeloze inzet van Monica en haar team is het mogelijk om deze kinderen opnieuw een toekomst geven en tegelijk ook voor te zorgen dat ze bij hun moeder, oma of tante kunnen blijven wonen.  

Vanuit Nederland steunen we dit project al jaren en wordt het  bedrag dat we overmaken steeds opnieuw verhoogd.  Inmiddels maken we maandelijks  600 euro over naar Namibië voor het eten van de kinderen. Daarnaast steunen we de verschillende projecten door hiervoor gericht geld over te maken. Maar ook deze studenten verpleegkunde doen een dikke duit in het zakje!  Ze hebben zelf het initiatief genomen om geld in te zamelen bij familie en kennissen. Ook deze opbrengst komt helemaal ten goede aan de kinderen.

Zo hebben ze bij voorbeeld de afgelopen weken  het jonge meisje Zion geholpen door medicijnen voor haar te kopen. Zion heeft  heel erge huideczeem. Monica is samen met Zion naar de dokter gegaan. Die heeft haar antibiotica voorgeschreven en ook zalf voor de eczeem meegegeven. Eenmaal thuis liep het allemaal niet zoals het zou moeten gaan. Haar moeder leek het allemaal niet goed te begrijpen en tot overmaat van ramp kreeg haar kleine zusje de antibiotica in handen, ze dronk het deels op en de rest is op de grond gevallen en zo kwam Zion zonder medicijnen te zitten. Bovendien had Monica maar één tube zalf meegekregen terwijl er twee nodig waren. Lynn heeft toen besloten om van een deel van het ingezamelde geld voor de broodnodige medicijnen te gebruiken en daarnaast nog wat Paracetamol te kopen voor algemeen gebruik.

Samen met Samantha heeft Lynn bij Zion haar eczeem behandeld. Daarnaast zijn er regelmatig bij andere kinderen wonden te verzorgen. Ook dit pakken beide stagiaires op en ze gaan ermee aan de slag. Verder helpen ze natuurlijk waar ze kunnen. Zo leveren ze een hele waardevolle bijdrage aan dit prachtige project! 

1209 Lynn en Samantha soepkeuken Home of Good Hope

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions