Home of Good Hope ‘zoenend’ op de Jaarmarkt

27 oktober 2017

Al vele jaren is de stand van Home of Good Hope een vertrouwd beeld op de Rijense Jaarmarkt. Het is een uitstekende manier om te laten zien wat de “Soepkeuken van Monica” betekent voor de honderden kinderen uit de sloppenwijk Goreangab in Windhoek, Namibië. En door de fraaie opbrengst van de verkoop van daar ter plaatse gemaakte leuke ‘gifts’ en van de heerlijke choco zoenen, wordt het dagelijks verstrekken van een voedzame maaltijd en het ondersteunen van sport- en schoolactiviteiten mede structureel mogelijk gemaakt.

Leuke actie
De mooie met informatiemateriaal, banners en foto’s ingerichte stand van Home of Good Hope (HoGH), met betrokken vrijwilligers, zag er weer goed uit. Dit jaar vielen vooral de vrolijke kleuren op van de vele sieraden e.d. die door de mensen in de township zelf gemaakt zijn en door voorzitter Maria Vernooij bij haar recente bezoek aan de soepkeuken voor de verkoop hier zijn aangeschaft. En die vonden gretig aftrek. Net als de choco zoenen “een euro voor een zoen” waaronder een sticker kon zitten waarmee een prijs was te winnen. Een leuke actie die ook zo nu en dan met echte zoenen gepaard ging en voor veel hilariteit zorgde.

Mooi gebaar
En de te winnen prijzen waren niet mis. Niet minder dan drie kratjes met boodschappen, welwillend beschikbaar gesteld door Jumbo Hapers Rijen (Kiske bedankt!), zorgden ervoor dat veel mensen een “lootje dat je ook nog eens op kon eten” aanschaften en daarmee de “kinderen van Monica” een kans geven op een betere toekomst. Een winnares van een van de kratjes met levensmiddelen verbond op een wel heel bijzondere wijze de ondersteuning aan kinderen van de soepkeuken in Namibië aan de ondersteuning van mensen hier ter plaatse die ook een steuntje in de rug best kunnen gebruiken. Zij schonk haar prijs aan de Voedselbank die met veel plezier dit onverwachte presentje in ontvangst namen.

Jaarmarkt winnaar

 

 

 

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions