Studenten NHL hogeschool Leeuwarden zijn in Namibië

19 april 2017

Marjet, Inge, Aniek, Veerle en Charlotte, vijf studenten verpleegkunde aan de NHL hogeschool in Leeuwarden, zijn op zijn al vanaf februari in Namibië. De eerste drie weken hebben ze stage gelopen in het Windhoek Central Hospital. Daarna een week bij Home of Good Hope en vanaf toen in het Katutura ziekenhuis. Ze gaan drie dagen naar het ziekenhuis en twee dagen naar de soepkeuken van Monica, Home of Good Hope om daar te helpen met eten uitdelen aan de inmiddels ruim 6oo kinderen die er dagelijks komen.

Nu ze hier zijn, willen ze ook graag op het verpleegkundige gebied wat betekenen voorde kinderen. Veel kinderen hebben last van een schimmel op het hoofd, dit zou verholpen kunnen worden met een zalf of shampoo. Het grootste probleem hiervan is datdemensen in deze wijk het zich niet kunnen veroorloven om dat zelf te betalen. Ze willen ze heel erg graag hierbij helpen en ondersteunen. Hiervoor hebben ze onlangs een inzamelingsactie gehouden onder vrienden en bekenden waarbij inmiddels het streefbedrag helemaal door hun zelf is opgehaald! Ze zijn al druk op zoek naar goede zalfjes en shampoo.

Iedere donderdag en vrijdag gaan ze naar Home of Good Hope. Daar hebben ze al een voorlichting gedaan over hoesthygiëne. Daarnaast helpen ze de kinderen in de ochtend met schrijven en sommetjes maken.

17 1904 2 onder kopie

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions