Bezoek Diny en Bart Peters aan Home of Good Hope

April 2019

Tijdens hun reis hebben ze een bezoek gebracht aan de soepkeuken van Monica Imanga in de township van Windhoek. De soepkeuken is laagdrempelig en ligt in een zeer arm gedeelte van de township, het leven is er uitzichtloos. Er is een hoge werkeloosheid en zonder scholing is er geen toekomst voor de kinderen. En leren kan niet op een lege maag. 

Diny en Bart vonden het bijzonder zinvol wat daar gebeurt met de kinderopvang, het eten, de scholing en het sporten.  Monica met haar medewerkers en de buitenlandse stagiaires en vrijwilligers zorgen er samen voor dat er voor deze kinderen hopelijk een betere toekomst wacht.

Diny heeft ons project al eerder bezocht. Zij is in 2015 samen met Maria Vernooij een maand in Namibië geweest om er vrijwilligerswerk te doen. Het werk van Monica en de kinderen die er komen eten hebben haar bijzonder getroffen, daarom wilde ze nog een keer teruggaan om te kijken hoe het er nu is. Ze hebben er aan enthousiaste kinderen al hun meegebrachte knuffels uitgedeeld. 

Ze vond het heel fijn om na vier jaar weer even terug te zijn: “Het was goed om te horen en te zien dat er veel vooruitgang is geboekt.” 

Bij Penduka is een grote kookkeuken ingericht die nu wel berekend is op het maken van meer dan 600 porties eten. De nieuwe keuken is een hele vooruitgang, Gregory heeft hen trots alles in de keuken laten zien, ook de voorraadkast. Het was mooi om te zien dat in de keuken alles gaat zoals we hoopten. Penduka is een oase van rust in de overbevolkte township van Windhoek. Een prachtige plek voor de keuken waar alle maaltijden bereid worden. 

Zo is ook de opvang van de kinderen flink verbeterd, het is er schoner en beter opgeruimd en georganiseerd. De nieuwe leidsters Sheila en Charmaine brengen rust en regelmaat en ook de hygiëne is nu beter. Er is voor meer schaduw gezorgd voor als de kinderen in lange rijen staan te wachten op hun portie eten. De afwasploeg is ook heel blij met wat meer schaduw.

De auto is onmisbaar. Het is een goede auto voor het project. Peacemaker is er zuinig op. Hij vervoert er de grote pannen met eten mee en hij haalt heel wat emmers schoon water mee op. Ook doet hij er al de boodschappen mee bij de groothandel en haalt er het extra eten voor de arme gezinnen bij de Emanuelle parochie mee op. Hij zorgt voor het vervoer naar de soepkeuken waar het eten aan de kinderen wordt uitgedeeld.

Petje af voor Monica en haar team!

2019 04 Marylen en Gregory aan het werk in de keuken

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions