Esther en Johnny bezoeken de soepkeuken

18 december 2018

Esther is opnieuw in Namibië geweest en heeft samen met haar man geholpen in de nieuwe keuken. ‘s Morgens wordt er altijd eerst een verse maaltijd voor alle kinderen gekookt die daarna in de sloppenwijk bij “Monica’s Soepkeuken” wordt uitgedeeld. Hier volgt een korte impressie van haar bezoek.

“Na bijna 5 jaar kwam ik terug in Namibië voor een vakantie en om te kijken wat de ontwikkelingen zijn geweest de afgelopen jaren. Wat mij, maar vooral Johnny, het meest heeft getroffen is het aantal kinderen. Vanaf het moment dat er eten is, tot en met dat het eten op is blijven er kinderen komen. Helaas komt het ook nog steeds voor dat er kinderen te laat zijn voor het eten. Dit is pijnlijk om te zien, omdat je weet dat het kind die dag waarschijnlijk niets anders te eten krijgt.

Maar de ontwikkelingen die er zijn geven hoop voor de toekomst voor alle kinderen. Sheila is naast Monica een stabiele hulp bij de soepkeuken. Maar ook Marleen die Greg helpt met het eten maken doet dit met veel passie. De uitgifte van fruit aan de kinderen na de maaltijd, het tandenpoetsen en de giften van de kerk maken dat er ook op voeding gebied er positieve ontwikkelingen zijn.  

Ik ben benieuwd naar de toekomst van Home of Good Hope en ik kijk er nu al naar uit om over een paar jaar weer terug te gaan.”

Behalve hun bezoek aan de nieuwe keuken bij Penduka en de soepkeuken van Monica in de township van Windhoek, hebben Esther en haar man ook ons nieuwe huiswerkproject bij de Olof Palme school bezocht. Ook hier niets dan lof voor de inzet van de twee leerkrachten Sybil en Petra!

dec bezoek soepkeuken boven

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions