Scholing

Inschrijven

Inschrijven

Na de schoolvakantie informeren we welke kinderen nog niet ingeschreven staan bij hun nieuwe school. De overvolle scholen hebben soms geen plaats meer. Dan helpen we de kinderen met het zoeken naar een andere school.


Uniformen

Uniformen

We noteren welke kinderen de soepkeuken bezoeken met oude en versleten / kapotte uniformen en we houden in de gaten welke kinderen geen of kapotte schoenen aan hebben. Van al deze kinderen worden de maten genoteerd. Voor al deze kinderen worden nieuwe uniformen, schoenen en schooltassen gekocht.


Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Voor verschillende kinderen van de middelbare school wordt er schoolgeld en huiswerkbegeleiding betaald. We zouden ook dolgraag huiswerkbegeleiding willen bieden aan lagere schoolkinderen, maar dat lukt nu nog niet omdat we geen leerkracht/ begeleider kunnen betalen. We regelen wel de mogelijkheid voor de kinderen om in de soepkeuken te studeren als het examentijd is.


Spelend leren

Spelend leren

We zouden het ook graag voor de kinderen mogelijk maken om ‘spelend te leren’ door middel van pedagogisch verantwoorde spellen een bibliotheekje om het lezen te bevorderen. Het zelfvertrouwen van de kinderen zouden we willen bevorderen door ze op te laten treden in een kindercircus en een dansvoorstelling. Hiervoor is een overdekte buitenruimte nodig, die hoog op het verlanglijstje staat bij een nieuw gebouw.