Projecten

Soepkeuken

In de soepkeuken krijgen dagelijks ruim 500 kinderen een warme maaltijd.

Maaltijden van voedzame bonen/groentesoep en maïspap of rijst. In het weekend worden er sandwiches uitgedeeld. Voor de kinderen is het vaak de enige maaltijd op een dag.

Lees meer

Sportproject

Het sportproject hebben we op verschillende manieren kunnen ondersteunen.

De kinderen sporten graag! Peacemaker Imanga is hun sportcoach. Wij zorgen voor een goede voetbaluitrusting. Voor het netbalteam is er voor een nieuwe sportuitrusting gezorgd.

Lees meer

Kinderopvang

De kinderen worden buiten de schooltijden opgevangen.

De kleinste kinderen kunnen na het eten binnen spelen. Er is dan altijd een volwassene aanwezig. Voor de grotere kinderen is er ’s middags na het eten buiten de mogelijkheid om te dansen en te spelen met de schommels.

Lees meer
Scholing

Scholing

Kinderen worden gestimuleerd om naar school te gaan.

We helpen bij de inschrijving op school en we helpen ze met het aanschaffen van nieuwe schooluniformen en schooltassen. De buitenschoolse opvang en de huiswerkbegeleiding gaan we nog verder uitbouwen.

Lees meer

Voorlichting

Gezondsheidvoorlichting over goede voeding, hygiëne en wondverzorging

Stagiaires van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V Avans Hogeschool Breda), geven gezondheidsvoorlichting over goede voeding, hygiëne en wondverzorging. De voorlichting wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Lees meer

Gezondheidsvoorlichting

Hierbij is naast het geven van voorlichting over algemene hygiëne,  mondverzorging en goede voeding ook geoefend in het verbinden van wonden.

Het verbandmateriaal is aangevuld en er is een instructie gegeven aan mensen die er de dagelijkse leiding hebben.