VV Rijen schenkt helft zetjesactie aan HoGH

20 januari 2017

Mooi begin van het nieuwe jaar voor voetbalteam Home of Good Hope

Tijdens de gezellige en goed bezochte Nieuwjaarsreceptie van de VV Rijen op zondag 8 januari heeft waarnemend voorzitter Jeroen Gillessen symbolisch de helft van de opbrengst van de zetjesactie van AH overhandigd aan Home of Good Hope (HoGH), vertegenwoordigd door Lau Lavooij, vicevoorzitter en Peter Koks, secretaris. Hij deed dat door de cheque met de totale opbrengst ad € 887,- doormidden te scheuren en een helft te overhandigen aan HoGH.

Ontzettend blij
Enkele maanden geleden gaven zowel toenmalig voorzitter Wim Broeders van VV Rijen als voorzitter Aimé Cruijsbergs van VV Gilze gehoor aan het verzoek om hun zustervereniging Home of Good Hope (HoGH) in de sloppenwijk Goreangab in Windhoek, Namibië te gaan ondersteunen. Voortgekomen uit de ruim 500 kinderen die dagelijks een voedzame maaltijd krijgen in de soepkeuken van Monica Imanga, timmert het voetbalteam van HoGH goed aan de weg en is zelfs derde in hun klasse geworden. Zonder ondersteuning zouden deze straatarme kinderen echter geen kans hebben om in verenigingsverband te sporten. Naast hun uitrusting is met name het vervoer een behoorlijke kostenpost. Beide Gilze en Rijense clubs hebben dan ook de intentie uitgesproken met eigen acties ervoor te zorgen dat het team van HoGH in de competitie kan blijven voetballen! En daar zijn de voetballers van HoGH ontzettend blij mee.

Geslaagde zetjesactie VV Rijen
Waarnemend voorzitter Jeroen Gillessen van VV Rijen besteedde in zijn nieuwjaarstoespraak ruim aandacht aan de geslaagde zetjesactie van AH waarbij de VV Rijen als tweede(!) met €887,- uit de bus kwam en waarvan de helft ten goede komt aan de voetbalclub HoGH. Hij noemde het ook een vorm van Maatschappelijk Verantwoord Sporten om op deze wijze bij te dragen aan het bieden van mogelijkheden aan kinderen die het zoveel minder hebben om toch te kunnen sporten. Tot besluit scheurde hij resoluut de cheque van de totale opbrengst doormidden en gaf symbolisch daarmee de helft van de opbrengst aan Lau Lavooij die namens HoGH de VV Rijen van harte bedankte voor deze sportieve en sociale geste. Als dank, maar ook als aanmoediging om door te gaan en het een plaatsje te geven in de kantine, overhandigde Lau het fraaie affiche “GOAL!! VV Rijen treft het goede DOEL in Namibië en sponsort het voetbalteam van Home of Good Hope”, met daarop ook de logo’s van HoGH en VV Rijen en een welgemeend “BEDANKT”.

20 1 17 Overhandiging cheque VV Rijen

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions