VV Rijen en VV Gilze ondersteunen VV Home of Good Hope

13 november 2016

Heel wat bedrijven voeren het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in hun vaandel. Als mooie variant daarop hebben de voetbalverenigingen van Rijen en van Gilze het ‘nieuwe’ begrip Maatschappelijk Verantwoord Sporten omarmd door het ‘adopteren’ van de voetbalclub van Home of Good Hope in Windhoek, Namibië. De eerste aanzet werd gegeven door VV Rijen tijdens de verenigingenmarkt in het kader van de Zetjesactie van AH in het winkelcentrum in Rijen afgelopen weekend.

Sporten bevordert de teamgeest en houdt de kinderen letterlijk van de straat. Voor het sporten is in Namibië de ‘HoGH Sports Academy’ opgezet, hierdoor kwamen er mogelijkheden om te voetballen en netbal (een soort basketbal) te spelen. In het begin met “afdankertjes”, zoals gebruikte shirts, schoenen en ballen, maar inmiddels spelen ze in de jeugdcompetitie en heeft het voetbalteam hun eerst prijs (bronzen medaille) gewonnen. En daar zijn ze maar wat trots op!

Steun VV Rijen en VV Gilze

Ook in Namibië gaat alleen maar voor niets de zon op! Daar komt bij dat deze straatarme kinderen zonder onze steun geen enkele kans hebben om in verenigingsverband te sporten en aan competities deel te nemen. Ook daar kost het vervoer naar verderaf gelegen clubs gewoon geld. Het is dan ook fantastisch dat de voorzitter van zowel VV Rijen, Wim Broeders, als van VV Gilze, Aimé Cruijsbergs, onlangs namens hun bestuur lieten weten hun ‘zustervereniging’ in het verre Namibië met hun club te gaan ondersteunen. Momenteel loopt de Zetjesactie van AH in Rijen, waarbij de VV Rijen hoge ogen scoort en waarvan niet minder dan de helft van de opbrengst ten goede komt aan de voetbalclub van HoGH. VV Gilze heeft identieke plannen met de zetjesactie van de Emté in Gilze en overige ondersteuning.

Als bestuur zijn we heel erg blij met de structurele ondersteuning door de beide voetbalverenigingen. En, we weten zeker dat ook de voetballers van HoGH hiermee superblij zijn. Zo kan er naast die zo noodzakelijke maaltijd ook echt gezorgd worden dat er ook ‘echt’ gesport kan worden!

13.11 VV onder

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions